Автор: Олексий Арестович Превод: Желязко АтанасовСледвайте Гласове в ТелеграмБезпристрастен прочит на

...
Автор: Олексий Арестович Превод: Желязко АтанасовСледвайте Гласове в ТелеграмБезпристрастен прочит на
Коментари Харесай

Арестович: Как стандартите на НАТО губят в Украйна срещу съветския модел на водене на война

Автор: Олексий Арестович Превод: Желязко Атанасов

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Безпристрастен прочит на протичащото се на южния фронт в Украйна

Авдеевка беше щурмувана от три съветски армии, усилени с танкова дивизия. Това са три общовойскови обединявания и едно танково съединяване с непрекъснат състав, с единна система за логистика и система за ръководство. При украинците всичко над звено бригадата е с краткотрайни (ситуационни) органи за ръководство и логистика, които всякога би трябвало да се сработват.

При Авдеевската интервенция видяхме детайли на оперативна дегизировка при основаване на ударната формация, военна ловкост и дезинформация  в най-хубавите обичаи на Червената войска от интервала на Втората международна война.

В същите обичаи, наблюдавахме уедряване и засищане на силите и средствата. Руснаците усилват артилерийските благоприятни условия на своите бригади, дивизии и армии – към този момент  създават  артилерийски бригади в състава на общовойсковата войска, които работят на направлението на основния удар, създавайки компактност на артилерийския огън. От друга страна, броят на употребяваните Управляеми авиационни бомби пораства всеки месец.

По украинските позиции в Авдеевка всекидневно са употребявани до 250 бомби от този вид. Същевременно, безвъзвратните загуби на  групировка на Въоръжените сили на Руската федерация при завладяването на Авдеевка са до 30% от състава и.

При това  те завладяват укрепения регион. Нормите на загуби в армейска настъпателна интервенция, по стандартите на Съветската войска са 12-20%. Авдеевка е първият им триумф на оперативно-тактическо равнище, обвързван с прехода им към руската система.

Извод:

Патовата обстановка на фронта, за която Валери Залужни писа в публикацията си за „ The Economist “, бе преодоляна не с потребление на качествено нови оръжия, а с чисто организационно-щатни дейности.

Когато Въоръжените сили на Руската федерация се приведат изцяло със стандартите на Съветската войска, можем да чакаме, че ще стартират да реализират триумфи и на оперативно равнище. Защото тези стандарти са  идеални за подобен вид война - поради на техните мобилизационни, военно-технически и стопански благоприятни условия.

Между другото - на руснаците са им нужни 4-5 армейски интервенции с цел да завземат целия ляв бряг на река Днепър.

Те усилват военните си благоприятни условия и понижават времето сред интервенциите, което преди година беше до шест месеца за подготовка и  концентрация на силите. Видно е, че това време ще бъде редуцирано до 3 - 4 месеца а и по-малко. 

От самото начало на войната би видно, че казусът на Русия в тази война е, че тя си сложи руски цели, без да имат руските военни качества.

И в този момент те последователно покачват своите качества до руските равнища, доколкото това е допустимо. Оказа се, че всички украински (и на руснаците) фантазии за западни структури, западни технологии и западна тактика, в тези условия са цялостна нелепост. Сега Украйна няма  нито руски, нито западен капацитет, а руснаците приближават  съветския.

Какъв бе отговора на Украйна?

На  Залужни  не му бе разрешено да образува дивизии и армии - формирования и обединявания с непрекъснат състав, със лична логистика и непрекъснати органи за  управление,  способни да решат казуса с пробива на дълговременна, ешелонирана защита на съперника и основаване (поддържане) на такава защита. ЗАЩО?

- Защото това било срещу стандартите на НАТО!!! Идиоти!

Вместо да основат национално военно обучение за техните характерни условия, избирайки най-хубавото от двете системи, избиват армията си посредством идея, несъответствуваща за необятните мащаби на спора.

В близко бъдеще на Украйна ще и следва да   “изпие ” тези „...стандарти на НАТО “ до дъно. При Часов на Яр войските ѝ  нямат укрепления, нямаше време за окопаване, а и не е по стандартите?!

След  Авдеевка - кой е идващият рубеж? Краматорск - Славянск? Ще забележим напълно скоро!

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР